18 Aralık 2018
ARTVİN VALİSİ DORUK'TAN YUSUFELİ'NE ZİYARET

19 Kasım 2018 176

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, Artvin Valiliği'ne atanan Yılmaz Doruk’tan Yusufeli’ne ziyaret.

17 Kasım Cumartesi günü yapılan ziyarette Artvin Valisi Yılmaz DORUK’ u Yusufeli Kaymakamı Eyüp KAYKAÇ, Yusufeli Belediye BaşkanVekili Ahmet KAPLAN, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruşlarının temsilcileri ile vatandaşlar karşıladı.

Vali Doruk, ilçenin mevcut durumu ve sorunları hakkında Kaymakam Eyüp Kaykaç’tan Kaymakamlık toplantı salonunda brifing aldı.

İlçe merkezindeki esnafları ziyaret eden Doruk, ilçede yapımına başlanan Yusufeli Barajı ve HES ile ilçenin kurulacağı yeni yerleşim yerinde incelemelerde bulunarak,  DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak’tan detaylı bilgi aldı.

Vali Doruk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yapımı tamamlandığında kemer baraj sınıfında 275 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES'te yüzde 61 fiziki gerçekleşme sağlandığını ve Türk mühendislik harikası bir proje olduğunu söyledi.