17 Ekim 2019
ARAMA KURTARMA ARACIMIZ İLÇEMİZE GELDİ

12 Eylül 2019 173

Tam donanımlı arama kurtarma aracı tahsisi için Yusufeli Belediyesi  ile Artvin Afet ve Acil Müdürlüğü arasında devir teslim imzaları atıldı.

Trafik kazaları ve doğal afetler sonucu meydana gelebilecek vakaları en aza indirmek amacıyla Yusufeli’ne kazandırılması planlanan tam donanımlı arama kurtarma aracı için Yusufeli Belediyesi ile Artvin Afet ve Acil Müdürlüğü arasında devir teslim imzaları atıldı.

Donanımlı arama kurtarma aracıyla doğal afet ve profesyonel kurtarma gerektiren kazalara çok kısa zamanda müdahale edilmesini sağlayacağını ifade eden Başkan AYTEKİN, “Doğal afet veya herhangi bir kaza olaylarında ilk müdahalenin çok önem arz ettiği dikkate alındığında bölgemiz için son derece önemli olan tam donanımlı arama kurtarma aracını belediyemize kazandırdık. Kesici, delici, ayırıcı ve çekicisi bulunan araç bölgemizde meydana gelecek kaza ve afetlerde itfaiyecilerimiz ve gönüllü itfaiyecilerimiz tarafından kullanılacak. Yusufeli Belediyesi ile Artvin Afet ve Acil Müdürlüğü arasında yapılan tutanakla aracımız için imzalarımızı attık. Aracın belediyemize tahsisinde katkılarını bizden esirgemeyen Artvin Milletvekilimiz Erkan BALTA’ya teşekkür ediyorum.” dedi.

Artvin Afet ve Acil Müdürlüğü tarafından aracın kullanılması  konusunda itfaiye personeli eğitim verilecek.