24 Mart 2019
ANADOLU MEKTEBİ’NDEN BAŞKAN AYTEKİN’E ZİYARET

04 Mart 2019 91

Yusufeli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde kurulan Anadolu Mektebi’nden Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN’e ziyaret.

5 aydır Yusufeli’nde 15 öğrenciyle okumalarını yürüten Anadolu Mektebi öğrencileri, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN’i ziyaret etti. Önümüzdeki günlerde ilçedeki okullarda panelist olarak sunumlarını  yapacak olan Anadolu Mektebi  öğrencileri, kendilerine bu süreçte maddi, manevi destek Başkan AYTEKİN’e desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. Bu dönem  Mustafa KUTLU’nun  okumaları yapan  öğrenciler, KUTLU’da,  gelenek ve modernizm, şehir ve köy hayatına bakış, tasavvuf anlayışı, Anadolu insanı, köy ve şehir çatışması gibi bir çok konuyu çalışıp bu çalışmalar neticesinde edebiyat hocalarının da destekleriyle sunum metinleri  oluşturdular.Önümüzdeki dönemde de Tarık BUĞRA ,Necip Fazıl KISAKÜREK ,Nurettin TOPÇU ,Sezai KARAKOÇ ,Ahmet Hamdi TANPINAR ,Cengiz AYTMATOV  gibi  edebiyatımızın ve düşünce dünyamızın önde gelen birçok ismini ele alacak olan öğrenciler panellerin hemen ardından okumalarına devam edecekler.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, “Öncelikle Anadolu Mektebi okuma grubumuzu, edebiyat hocalarımızı ve personelimiz Taner ATICI’ yı yaptıkları bu çalışmadan dolayı tebrik ediyorum. Bir neslin inşasında bu çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle bu toprağın sesi, Anadolu coğrafyasının vicdanı olarak gördüğüm, Mustafa KUTLU, Nurettin TOPÇU ve Necip Fazıl KISAKÜREK gibi yazarlarımızı öğrencilerimizle buluşturmaktan dolayı son derece memnunuz. Öğrencilerimizi dinlediğimde özellikle bu toprakların metinlerinden birtakım nükteler duymak beni heyecanlandırdı. Bundan sonraki süreçte de Anadolu Mektebi okuma grubumuzu ve eğitimcilerimizi desteklemeye devam edeceğim.” dedi  .

Yusufeli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde ve Sosyal ve Kültürel İşler Personeli Taner Atıcı rehberliğinde kurulan Anadolu Mektebi’nde Melike Topçu, Abdülkerim Yazıcı, Abdülkadir  Budak, Hilal Ardıç,  Nazlıcan Gürsoy , Berfin Mızrak, Ahmet İsak Gören, Seher Alp ve Ali Küçükalkan bulunuyor.