26 Eylül 2018
AK PARTİ YEREL YÖNETİMLER KARADENİZ BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI

23 Şubat 2018 195

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Karadeniz Bölge toplantısı 16-17-18 Şubat’ta Tokat’ta yapıldı.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın Başkanlığında yapılan toplantı üç gün süren toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK parti Tokat Milletvekilleri, 12 Bakan Yardımcısı, Karadeniz Bölgesindeki 15 ilin İl, İlçe, Belde Belediye Başkanları, 3 Büyükşehir Belediye Başkanı, 13 İl Genel Meclis Başkanları ile Tokat İl Başkanı Metin Polat katılım sağladı.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Karadeniz Bölge toplantısından tecrübe paylaşımında konuşmacı olarak yer aldı. Yusufeli ilçesinin geldiği nokta ve geçtiği süreci aktaran Başkan AYTEKİN konuşmasında, “Biz, Yusufeli olarak uzun yıllar barajın hikâyesini dinledik. Şimdi de bu hikâyeyi bizler yazmaya, çizmeye devam ediyoruz. Bu baraj söyleminden dolayı ilçemizde ötelenen işler gördük, hikâyeler dinledik. Sizlere neler yaptığımdan daha çok bu süreci nasıl yönettiğimizden bahsetmek istiyorum. Hiç kalkmayacakmış gibi mevcut Yusufeli’ne, hemen kalkacakmış gibi Yusufeli’ni geleceğe hazırlanmamız gerektiğini politika haline getirerek bunun üzerine kurgumuzu yaptık. Bu süreçte, idare etmekten çok yönetmeyi hedefledik. Problemler gelmeden problemlere dair ne tarz tedbirler alabiliriz. Bunların üzerine yoğunlaştık. Bizim coğrafyamız zor bir coğrafya, orada bir arsa yapabilmeniz için mutlaka taşları, kayaları kıracaksınız. Çok güzel bir sözümüz var: Her yer de toprak gayrimenkuldür, Yusufeli’nde ise toprak menkuldür. Biz sorunlarda ortaklaştığımız gibi çözümleri de birlikte tespit ederek çözmeyi amaçladık.” dedi. 6. Yerel Yönetimler Proje Yarışması’nda Sosyal Sorumluluk Dalında üçüncü olan "Yusufeli Belediyesi Yaşlı Konukevi" projesinde bahseden Başkan AYTEKİN, bu projenin diğer belediyelere örnek teşkil edebileceğini söyledi. Seçimin, seçimden önce kazanılacağını vurgulayan Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, “Seçimden önce planladıklarımızdan daha çoğu geçirdiğimiz 5 yıl içerisindeki projelendirdiğimiz işlerden oluşuyor.” dedi.

Programda Gümüşhane Kürtün Özkürtün Belde Belediye Başkanı Aynur Zorlu KAYA, Tokat İl Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU, Ordu Büyükşehir Belediye  Başkanı Enver YILMAZ tecrübe paylaşımında bulundu.

Programın ikinci gününde Belediye Performans sistemi ve 2019 giderken dikkat edilecek hususlara dair AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol KAYA açıklamalarda bulundu. Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı zaman zaman bölge belediye Başkanlarıyla toplantılar yapıp istişarelerde bulunuyor.