26 Eylül 2018
69. GELENEKSEL YUSUFELİ KARAKUCAK GÜREŞLERİ’NDE BAŞPEHLİVANLIK KEMERİ FIRAT BİNİCİ’NİN  OLDU

02 Eylül 2018 241

69. Yusufeli Geleneksel Karakucak Güreşleri’nde başpehlivanlık kemerini Fırat BİNİCİ kazandı.

Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün organizesiyle gerçekleştirilen Yusufeli 69.Geleneksel Karakucak Güreşleri bugün yapılan final maçlarıyla tamamlandı. Gençler ve Büyükler Kategorisi Güreşlerine Gürcistan, Iran ve Azerbaycan’ın yanı sıra komşu il ve ilçelerden toplamda 213 sporcu katıldı. Kıyasıya mücadelelere sahne olan 69. Yusufeli Geleneksel Karakucak Güreşleri’nde başpehlivanlık kemerinin sahibi Fırat BİNİCİ oldu.

Yusufeli Karakucak Güreş Sahasında yapılan 68. Geleneksel Karakucak Güreşlerine, Artvin Vali Yardımcısı, Arif OLTULU, Ak Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç,  Artvin Belediye Başkanı Mehmet KOCATEPE, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Uzundere Belediye Başkanı M. Halil ÖZSOY, Yusufeli Belediyesi meclis üyeleri, il ve ilçe kurum amirleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

69. Yusufeli Geleneksel Karakucak Güreşlerinin onur konuğu Milli güreşçimiz Avrupa Güreş Şampiyonu Soner Demirtaş oldu.

Güreş Ağası Yakup ŞEKER

Yusufeli 68. Geleneksek Karakucak Güreşlerinde bu yıl da güreş ağalığını açık artırmada 40 bin TL ile Ak Şeker İnşaatın sahibi Yakup ŞEKER kazandı ve yeni güreş ağası oldu.

55 Kg’da

1. Ahmet SUCU