04 Ağustos 2021
2021 MERALARIN EFENDİSİ ALİ SUCU’YA AİT “POYRAZ” OLDU

12 Temmuz 2021 322

Geleneksel Derekapı Boğa Güreşleri Festivali 10-11 Temmuz tarihlerinde Yusufeli Derekapı Boğa Güreşi Sahasında gerçekleştirildi. Pandemi tedbirleri kapsamında düzenlenen festivale Sosyal Mesafe ve Maske kurallarına dikkat edildi.

Geleneksel Derekapı Festivali Boğa Güreşlerinde 2021 Meraların Efendisi Kupasını Ali Sucu’ya ait Poyraz isimli boğa kazandı.

Yusufeli Kaymakamlığı, Yusufeli Belediyesi, Yusufeli Boğa Güreşlerini Yapma ve Yaşatma Derneği ile Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün organize ettiği 2021 yılı Geleneksel Derekapı Boğa Güreşleri; Deste Boyu, Ayak Boyu, Küçük Orta, Büyük Orta, Başaltı, Baş Boy ve Süperbaş olmak üzere 7 kategori de yapıldı.

Deste Boyu’nda 8, Ayak Boyu’nda 15, Küçük Orta Boyu’nda 18, Büyük Orta Boyu’nda 30, Başaltı Boyu’nda 25, Baş Boyu’nda 21 ve Süper Baş Boyu’nda da 5 olmak üzere toplamda 122 boğanın kıyasıya mücadele ettiği güreşlerde sonuçlar:

1. Gün Küçük Boy Güreşlerinde Dereceye Giren Boğa Sahipleri

DESTE BOYU

1. Mesut ÇORAPÇI

2. Akif PEHLİVAN

3. Çınar Kardeşler

4. İlker GÜNDÜZ

AYAK BOYU

1. Emre AKSAKAL

2. Akif PEHLİVAN

3. Ercan KAYA

4. İbrahim ERDEM

KÜÇÜK ORTA BOYU

1. Aksu Kardeşler

2. Hikmet-Yaşar ASLAN

3. Kurban YILDIRIM

4. Kenan MERT

2. Gün Büyük Boy Güreşlerinde Dereceye Giren Boğa Sahipleri:

BÜYÜK ORTA

1. Ahmet Şahin

2. Tamyürek Kardeşler

3. Metehan Bağcı

4. Kaan Eğilmez

BAŞALTI

1.  Hikmet Yaşar Arslan

2. Emrullah Sağlam

3. Emre Kaya

4. Selami Günay

BAŞ BOY

1. Ali Sucu

2. Caner Özdemiroğlu

3. Burak Özer

4. Arif Yeşilyurt

SÜPERBAŞ BOYU

1. Mehmet Baki Bayram

2. Telat Özdemir

3.Gıyasettin Çağla

Yusufeli Geleneksel Derekapı Boğa Güreşleri’ne Ak Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Ak Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı, MHP Artvin İl Başkanı Serdar Kılınç, Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir,  Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Ak Parti Yusufeli İlçe Başkanı İbrahim Alkan, MHP Yusufeli İlçe Başkanı Hüseyin Çakaloğlu, Artvin İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.