24 Ekim 2020
2020/21 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLK YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI

23 Eylül 2020 220

2020/2021 Eğitim Öğretim dönemi ilk yüz yüze eğitimi pandemi tedbirleri kapsamında 23 Eylül Çarşamba günü başladı.

Mart ayında salgın nedeniyle tatil edilen okulların eğitime verdikleri ara 23 Eylül Çarşamba günü yapılan tören ile sona erdi. Yusufeli Halitpaşa İlkokulu bahçesinde düzenlenen törene Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ve beraberindeki heyet katıldı. Yapılan konuşmalar sonrasında Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir’in çaldığı ilk zil ile öğrenciler sınıflarına alındı.

Törene katılan Belediye Başkanı Eyüp Aytekin,’’ Mart ayında pandemi dolayısıyla eğitime verdiğimiz ara bugün itibariyle kısmen de olsa sona erdi. Eğitimci arkadaşlarımız hummalı bir şekilde bu güne hazırlandı. Zor bir dönemden geçiyoruz el birliği ile Covid-19 salgınından kurtulacağımızı umut ediyorum. Çocuklarımızı tekrar böyle cıvıl cıvıl görmek bizleri duygulandırdı. 1. Sınıfa başlayan öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyor başarılı bir eğitim hayatı diliyorum.’’dedi.

Yusufeli Belediyesi tarafından ilçe merkezinde 5 okula 8 adet, köylerde bulunan 6 okula ise 6 adet ayak ile çalışan dezenfektan stantları yerleştirildi. 1.sınıfa başlayan öğrencilere Belediye Başkanı Eyüp Aytekin tarafından hediyeler verildi. Ayrıca, Belediye ekipleri tarafından okullar düzenli olarak dezenfekte ediliyor.