19 Kasım 2018
2018 YUSUFELİ GÜZ BOĞA GÜREŞLERİ YAPILDI

16 Ekim 2018 152

Yusufeli Derekapı Güz Boğa Güreşleri 14 Ekim Pazar günü Yusufeli Derekapı Güreş sahasında yapıldı.

Bu yıl ilki yapılan boğa güreşleri, Yusufeli Geleneksel Boğa Güreşleri Yapma ve Yaşatma Derneği, Çıralı Köyü Muhtarlığı ve Mutlugün Köyü Muhtarlığı tarafından organize edildi. Ayak Boyu, Küçük Orta Boyu, Büyük Orta Boyu, Başaltı Boyu ve Baş Boyu kategorilerinde yapılan güreşler de 87 boğa arenada kıyasıya mücadele etti. Güreşlere, Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç,  Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Artvin Ak Parti İl Başkanı Şenol ALPARSLAN, Ak Parti İlçe Başkanı Abdülbaki KAYACAN, Yusufeli Belediyesi meclis üyeleri, il ve ilçe kurum amirleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Ayak Boyu, Küçük Orta Boyu, Büyük Orta Boyu, Büyük Orta Boyu, Başaltı Boyu ve Baş Boyu’nda yapılan güreşler;

AYAK BOYU

2. Mahmut YILDIRIM

3. Remziye KOLSUZ

4. Dursun SAĞLAM

Güreşlerde, Baş Boyu’nda 8 bin, Başaltı Boyu’nda 7 bin, Büyük Orta Boyu’nda 6 bin, Küçük Orta Boyu’nda 5 bin, Ayak Boyu’nda 4 bin TL ödül verildi. Güreşler, Yusufeli Belediyesi Web TV üzerinden ve Belediye Facebook hesabı üzerinden canlı olarak yayınlandı.