18 Aralık 2018
2018 TÜRKİYE AKARSU SLALOM ŞAMPİYONASI YAPILDI

12 Kasım 2018 143

Türkiye Kano Federasyonunun 2018 yılı faaliyet programında yer alan akarsu Kano Slalom Türkiye Kupası yarışları 8-9-10-11 Kasım tarihlerinde Rize Ardeşen’de yapıldı.

Şampiyonaya, Yusufeli Belediyesi Spor Kulübünden 19, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’dan 30 sporcu katıldı.

Yusufeli Belediyesi Gençlik Kulübü Kano Alt Kız takımının ilk defa katıldığı yarışlarda, Genç Erkek K1 kategorisinde Türkiye şampiyonluğu elde etti.

Vali· Recep Yazıcıoğlu Kano ve Rafting Parkuru'nda düzenlenen organizasyonda, kadın ve erkeklerde, yıldız, genç ile büyükler kategorisinde 9 kulüpten 76 sporcu mücadele etti.final yarışlarında sporcuları yalnız bırakmayan Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, “ Bugün Türkiye Kano Şampiyonası için Rize’deyiz. Bu şampiyona da ilk defa Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü Kano Kız Alt takımımız yarışıyor. Sporcularımız bugün çok heyecanlı bizlerde onların bu heyecanına ortak olacağız. Tün sporculara başarılar diliyorum. “ dedi.

Yarışlarda, Büyük Erkek K1 kategorisinde; Rize Adrenalin Doğa genlik ve Spor Kubünden Tarık TUĞCU birinci, Artvin Gençlik ve Merkezi Kültür ve Spor Kulübünden Hasan Berk TOPRAK ikinci, Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Yusuf Emir ERTEK üçüncü oldu.

Genç Erkek K1 kategorisinde; Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Mustafa Arda ACAR birinci, Okan ÇELİK ikinci, Emir TOPRAK üçüncü oldu.

Büyük Erkek C1  kategorisinde; Rize Adrenalin Doğa genlik ve Spor Kubünden Sergen Ümit DEMİRCİ birinci, Rize Adrenalin Doğa genlik ve Spor Kubünden Tarık TUĞCU ikinci oldu.

Genç Bayan C1 kategorisinde; Beşikdüzü Yelken Kulübü Derneğinden Gülse ÖZTÜRK birinci, Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübünden Esra KORKMAZ ikinci oldu.

Genç Bayan K1 kategorisinde; Rize Adrenalin Doğa genlik ve Spor Kubünden Cennet AYHAN birinci, Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Elif AKYÜREK ikinci oldu.

Genç Erkek C1 kategorisinde; Artvin Gençlik ve Merkezi Kültür ve Spor Kulübünden Dursun Can KARADUMAN birinci, Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Melih Can  AKDUMAN ikinci oldu.

Büyük Bayan C1 kategorisinde; Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Gamze POLAT birinci, Rize Adrenalin Doğa genlik ve Spor Kubünden Cennet AYHAN ikinci, Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Melike TOPÇU üçüncü oldu.

Yıldız Bayan K1 kategorisinde; Rabia Arslan birinci, Poyraz Gençlik ve Spor Kulübünden Büşra GÜDÜ ikinci oldu.

Yıldız Erkek K1 kategorisinde; Herkes İçin Spor ve Dans Gençlik ve Spor Kulübünden Bahadır KARADUMAN birinci, Rize Adrenalin Doğa Gençlik ve Spor Kulübünden Kamil KAÇAR ikinci, Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Furkan POLAT üçüncü oldu.

Yıldız Erkekler C1 kategorisinde; Rize Adrenalin Doğa Gençlik ve Spor Kulübünden Muhammet USTA birinci, Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Muhammet Ali KÖSE ikinci, Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübünden Emir Fazıl YAZICI üçüncü oldu.

Yusufeli Belediyesi Kano Kız Alt Takımından Duygu ATICI ve Duygu BEYAZ teşvik ödülü aldı. Şampiyonada, Yusufeli Belediyesi spor sorumlusu Mehmet TÜYLÜ, Büşra ERTEK ve Emre ERTEK antrenör olarak sporculara eşlik etti.