07 Temmuz 2022
19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI YUSUFELİNDE ÇOŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs 2022 129

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Yusufeli Karakucak Güreş Sahasında düzenlenen program ile çoşkuyla kutlandı.

Atatürk’ün Samsuna çıktığı 19 Mayıs 1919 yılında gençlere armağan ettiği bayramın 103. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Yusufelinde de çoşkulu bir şekilde kutlandı. Yusufeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yusufeli Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün koordinesinde düzenlenen kutlama programı Yusufeli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fatih Kırbıyık’ın konuşmaları ile başladı. Akabinde öğrencilerin ve Yusufelinin emektar esnafı Osman Yıldırım tarafından okunan şiirler ile devam etti. Kutlama programı Karate, Güreş, Halat Çekme Yarışı, Bilek Güreşi ve Halk Oyunları gösteriler ile son buldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında konuşan Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin;”Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna çıkışının 103. Yıldönümünde gençlerimize armağan ettiği bu güzel bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın katılımı ile çoşkuyla kutladık. Bu toprakları bizlere vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere tüm ecdadımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”dedi.

Kutlama programı sonrasında Gençlik Haftası vesilesiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.