20 Ağustos 2018
15 TEMMUZ RUHUYLA YENİDEN MEYDANLARA

16 Temmuz 2018 150

Etkinlikler Artvin Milletvekili Erkan Balta’nın  katılımıyla 15 Temmuz Pazar günü Şehitlerimiz adına rafting ve kano nehir inişi gösterileriyle başladı.

Ak Parti Artvin Milletvekili Erkan BALTA’nın 15 Temmuz Şehitleri Şehit Erol İNCE ve Şehit Dursun ACAR’ın aileleri ziyaretleriyle devam edildi. Vekil BALTA’nın şehit ailelerini ziyaretinde de Kuranlar okundu dualar yapıldı.

Etkinlik programı saat 20.00’da Yusufeli Gençlik Spor Merkezi önünden kortej yürüyüşü başlayarak Atatürk Anıtı önünde devam etti. Kuranı kerim tilavetiyle başlayan gecede 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı. Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin yaptığı konuşmada; “ Ülkemiz, özgürlüğüne ve demokrasisine vurulmak istenen bu darbe girişimini liderimizin dik duruşu ve milletimiz feraseti ve kararlığıyla aştığnı ifade ederek,  bu topraklarımızı bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizidir. Onların fedakârlıkları olmasaydı bu topraklar bugün yaşanabilir yerler olmayacaktı. Bizler Şehit Dursun ACAR,  Şehit Erol İNCE kardeşlerimizi silah arkadaşlarından dinlerken onları kendi ekiplerinin de kahramanları olduklarını ve onların terör mücadelesindeki kahramanlıklarını dinliyoruz. Bu anlamda hem şehit hem de gazi kardeşlerimizle onur duyuyoruz. Bu gece aramızda Gazi Mehmet YAZICI kardeşimiz de bulunuyor. O bir kahraman. Rabbim onu önce ailesine, çocuklarına ve bizlere bağışlasın uzun ömür nasip etsin. Bu toprakları bize vatan kılan bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve gazilerimize uzun ömürler diliyorum.” dedi.

Etkinlik programında konuşan Yusufeli Kaymakamı Eyüp KAYKAÇ, “ 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü şehitlerimizi anma günü olmakla birlikte Türk milletinin yazdığı bir destan olarak da kutlanmaktadır. 15 Temmuz Destanı bizlere şunu da gösterdi ki bizler atalarımızın yazdığı destanlarla övünürken bizim jenerasyonumuzda aynı ruhla 15 Temmuz Destanını yazmıştır. Darbe girişiminde bulunanlar Türk milletinin Cumhurbaşkanımızın bir çağrısıyla tankın önüne yatacağı hiç düşünmemişlerdi. Bu ruhla yazıldı 15 Temmuz destanı ve yüreğimize yaktı. Ben tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine yüce Allah’tan sabır diliyorum.” dedi.

Yusufeli İlçe müftüsünün de şehitlik ve FETÖ terör örgütünün sapkınlıklarını anlattığı konuşmasından sonra yine Yusufeli ilçe müftülüğü İmam Hatipleri, tarafından 15 Temmuz Şehitleri için Kur’an-ı Kerim tilaveti, dualar ve ilahiler okundu. Gençlerin günün anlamını içeren şiirleriyle zenginleştirilen programda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz şehitler köprüsündeki konuşması canlı olarak yayınlandı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğine 15 Temmuz şehidi Şehit Dursun Acar ve Şehit Erol İNCE’nin ailesi, Yusufeli Kaymakamı Eyüp KAYKAÇ, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın sunuculuğuna Yusufeli belediye çalışanlarından TUGVA ilçe başkanı Taner Atıcı yaptı. Katılımcılara aşure, dondurma ve çay ikramlarının yapıldığı program sabah namazına kadar devam etti.