17 Ekim 2018
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ DESTANI İKİNCİ YILINDA

16 Temmuz 2018 150

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü destanı ikinci yılında Yusufeli’nde coşku ve dualarla anılıyor.

DAĞCILAR ŞEHİTLER İÇİN KAÇKARLAR’DA

Yusufeli Belediyesi ve Yusufeli Kaymakamlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri 14 Temmuz Cumartesi günü Yusufeli Dağcılık Kulübü Sporcularının Kulüp başkanı Emin Bülbül’ün başkanlığında 15 Temmuz Şehitleri ve Şehitlerimiz Adına Kaçkar Dağı Zirve Yürüyüşüyle başladı.Şehit ailelerini ziyaretle başlayan zirve tırmanışına Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç ve Belediye başkanı Eyüp Aytekin dağcılara bayrak teslim ederek uğurladılar.

Etkinliklere, Artvin Valisi Ömer DOĞANAY’ın katılımıyla ilçemiz 15 Temmuz Şehitleri Şehit Erol İNCE ve Şehit Dursun ACAR’ın aileleri ziyaret edildi.Ziyaretlerde Şehitler için Kur’an okunarak dualar edildi.

Ziyaret, Yusufeli ilçesi Küplüce Köyü’nde yer alan Şehit Dursun ACAR’ın kabir ziyareti ve tüm şehitlerimiz anısına mevlit programıyla devam etti.

ŞEHİT DURSUN ACAR MÜZESİ

Mevlit programının ardından Yusufeli Belediyesi tarafından Şehit Dursun ACAR anısına açılan Şehit Dursun ACAR Müzesinin açılışı Artvin Valisi Ömer DOĞANAY, Yusufeli Kaymakamı Eyüp KAYKAÇ ve Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN’in, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Şehit Dursun Acar müzesi, İç Mimar Sümeyye Erva Aytekin tarafından tasarlandı. Yusufeli Belediyesi tarafından yaptırıldı. Müzede; 15 Temmuz akşamı Şehit Dursun Acarın yaşadıkları, kişisel eşyaları ve resimlerle de hayatından kesitler yer alıyor.

Müze açılışında Artvin Valisi Ömer DOĞANAY, “İlçe  belediye başkanlığımızın,şehidimiz için yaptırmış olduğu bu müzeyle şehidimizin anısını dünyada ebedileştiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi. Açılışa, Vali Ömer Doğanay’ın yanı sıra Vali Doğanay’ın yanı sıra, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Garnizon Komutan Vekili Yaşar Aydın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler,  Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Artvin Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Naim Günal, Artvin Ticarete Odası Başkanı Seçkin Kurt, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ŞEHİT DURSUN ACAR-ŞEHİT EROL İNCE KÜTÜPHANESİ

Şehit Dursun ACAR müzesi açılışı ardından program, Yusufeli Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde 15 Temmuz Şehitleri Emniyet Müdürü Dursun Acar ile şehit polis memuru Erol İnce’nin adının verildiği kütüphanenin açılışı yapıldı ve Şehit Erol İNCE ve Tüm Şehitlerimizin Ruhuna İthafen Kuran-ı Kerim Okundu.

Kütüphane tasarımı İç Mimar Sümeyye Erva AYTEKİN tarafından tasarlandı. Yapımı ise ilçe Kaymakamlığı , Milli Eğitim müdürlüğü ve Yusufeli Belediyesinin katkılarıyla yapıldı.Kütüphane açılışında Konuşan başkan Aytekin; Şehitlerimiz için bir şey yapmış olmanın şımarıklığında değiliz. Şairin dediği gibi “…. Tüllenen mağribi akşamları sarsam yarana, Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana… Derdimiz onların emanetlerine sahip çıkacak duyarlılıkta nesiller yetiştirmektir.” dedi.