26 Kasım 2020
“11 MİLYON AĞAÇ; BUGÜN FİDAN, YARIN NEFES”

11 Kasım 2020 134

Türkiye ‘Geleceğe Nefes’ seferberliğinde 11 Kasım 2020’de 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidan dikildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için başlatılan proje bugün 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidan dikimiyle başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda yapılan  "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde 11 Kasım 2020 Salı günü Yusufeli yeni yerleşim yerinde beş bin adet zeytin, nar, incir, ceviz ve hurma fidanları toprak ile buluşturuldu.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk,’’ 11 Kasım’ın “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edilmesini oldukça faydalı görüyorum. Bu vesileyle her yıl milyonlarca fidan toprakla buluşacak. Orman sahamız ve ağaç servetimiz çoğalacak. Ülkemiz daha sağlıklı ve yaşanabilir çevreye sahip olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir.’’dedi.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, “Geleceğe Nefes Fidan Dikim Seferberliği kapsamında fidanlarımızı Yusufeli yeni yerleşim yerinde diktik. Geçen yıl daha coşkulu bir şekilde gerçekleştirdiğimiz etkinlik bu sene pandemi nedeniyle maalesef kısıtlı sayıda katılımcı ile gerçekleşti. Yeni vatan inşamızın devam ettiği bu günlerde daha yeşil yarınlar için fidanlarımızı toprak ile buluşturduk ve buluşturmaya devam edeceğiz. Etkinliği düzenleyen Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki yıl inşallah daha yüksek bir katılımla yeni ilçemizi bir kez daha ağaçlandırarak gelecek kuşaklara daha yeşil bir coğrafya bırakmayı hayal ediyoruz.’’dedi.

Etkinliğe, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Dsi 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, Artvin Orman Bölge Müdürü M. Sinan Özkaya ile kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.